Suurella sydämellä -blogi yhdistyksille


Moi ja tervetuloa blogiimme!

Haluan auttaa yhdistystänne menestymään. Parhaiten autan teitä kertomalla tiivistetysti asioista, jotka tunnen, kuten kotisivujen tekemisestä yhdistyksille. Siitähän minulla on yli sadan erilaajuisen projektin kokemus yli seitsemän vuoden ajalta ihanien ihmisten parissa! Saatan myös inspiroitua kirjoittamaan ihan mistä tahansa yhdistyksille hyödyllisistä asioista. Mistä yhdistyksiin liittyvistä aiheista sinä haluaisit tietää enemmän? Ehdota aihetta >>

Ystävällisin terveisin, Janne Käenniemi


5 vinkkiä sisällön karsintaan kotisivu-uudistuksessa (19.5.2017)

Kuvalähde: Canva

Kotisivu-uudistuksessa kannattaa aina alussa harkita sitä, että uudistaisi samalla kerralla kaiken, esimerkiksi visuaalisen ilmeen, sivustorakenteen ja tekstin. Samalla olisi hyvä pohtia, mikä on sivuston tärkein tehtävä. Mitä sillä halutaan saada aikaan? Lue lisää>>.


Huono kotisivualustan valinta, kallis huti urheiluseuralle? (23.3.2017)

Kuvalähde: Canva

Saamme usein tarjouspyyntöjä urheiluseuroilta, jotka haluavat vaihtaa kotisivualustansa. Seurassa on ehkä törmätty siihen, että alkuperäinen tekijä on kadonnut, kotisivujen päivittäminen on hankalaa tai ulkopuolinen apu liian kallista ja hidasta. Lue lisää>>.


Yhdistysavain- ja Sporttisaitti-sivujen juoksevat kustannukset (16.1.2017)

Kuvalähde: Canva

Mikä kotisivujen ylläpidossa ja olemassaolossa maksaa? Siinäpä yksi yleisimmistä meiltä kysytyistä kysymyksistä, joten teimme yhteenvedon sekä Yhdistysavain- että Sporttisaitti-kotisivujen vuosikustannuksista. Lue lisää>>.


Näin vältät viivästykset kotisivuprojektissa (16.2.2016)

Kuvalähde: Canva

Onko yhdistyksenne kotisivu-uudistus viivästynyt? Kurkataas ensin konepellin alle. Omien kokemuksiemme mukaan kolme tyypillisintä syytä yhdistyksen kotisivuprojektin viivästymiseen ovat... Lue lisää>>.


Viisi vinkkiä yhdistyksen kotisivujen ulkoasun suunnitteluun (5.1.2016)

Kuvalähde: eyecmore

Kotisivujen sisältö rakentuu karkeasti luokitellen tekstisisällöstä ja ulkoasusta. Näiden kahden tulee muodostaa harmoninen kokonaisuus. Yhdistyksen tekstinikkarin ja mahdollisen kuvankäsittelyvelhon tulee siis tehdä tiivistä yhteistyötä. Kuvavelho ei nimittäin tiedä, mitä esimerkiksi nostokuvien teksteissä tulisi lukea, eikä tekstinikkari usein tiedä, mikä näyttäisi hyvältä! Lue lisää >>.


Viisi asiaa, joiden pitää löytyä yhdistyksen kotisivulta (1.11.2015)

Kuvalähde: www.wordle.net

Otan härkää sarvista ja tiivistän jälleen ison aiheen: kotisivujen sisällönsuunnittelun. Isäni opetti minulle muinoin, että laadukas ja napakka teksti mahtuu aina yhdelle A4:lle. Here we go. Lue lisää >>.


Upeat WordPress-kotisivut yhdistykselle? (1.10.2015)

Kuvalähde: Nikolay Bachiyski

Kotisivualustan, eli sivuston päivitykseen käytettävän verkkotyökalun, avulla sivuston päivitys aukeaa vihdoin Matti ja Maija Meikäläiselle. Siitä tulee vaivatonta ja nopeaa. Harkitkaa WordPress-alustaa kotisivujenne alustaksi, mikäli seuraavat kriteerit täyttyvät... Lue lisää >>.


Kuinka tehdä ilmaiseksi yhdistyksen jäsenlehdestä digilehti (1.9.2015)

Kuvalähde: ThemaTisch

Ilmaisia nettityökaluja on aina hienoa suositella, koska käyttöönotossa ei ole panoksena muuta kuin kenties hieman omaa aikaa. Tässä yksi helmi, jota olemme Nettitiimissä suositelleet jo usealle yhdistykselle... Lue lisää >>


Kuinka tehdä oma blogi Yhdistysavaimeen tai Sporttisaittiin (1.8.2015)

Kuvalähde: Alamodestuff

Kuvalähde: Alamodestuff

Tämä on tekninen artikkeli, joka on tarkoitettu niille yhdistysten ja urheiluseurojen kotisivujen päivittäjille, joilla on käytössä Yhdistysavain- tai Sporttisaitti-julkaisujärjestelmä. Lue artikkeli >>


Hyvien kotisivujen päivittäminen = helppoa kuin heinänteko (1.7.2015)

Moniverso - on helppoja ja vaikeita kotisivujen julkaisujärjestelmiä
Nettitiimi - on helppoja ja vaikeita kotisivujen julkaisujärjestelmiä.

Kirjoitin tämän artikkelin niiden yhdistyksien hallitusten jäsenille, jotka pohtivat yhdistyksensä kotisivujen uudistusta. Otan tässä artikkelissa kantaa yhteen hyvin tärkeään seikkaan, joka tulee ottaa huomioon kotisivuprojektissa: sivuston helppokäyttöisyyteen. Lue artikkeli >>

Seuraa meitä Somessa:

Kaikki blogikirjoitukset:

Tilaa Nettitiimin uutiskirje

*Pakollinen tieto