Zoom-työkalun pikaohjeet

Nettitiimi hyödyntää etäkoulutuksissa Zoom-työkalua, jota voit käyttää joko Zoom-sovelluksen tai verkkoselaimen kautta. Hyödynnämme etäkoulutuksissa ruudunjakoa. Suosittelemme osallistumista läppärillä tai pöytäkoneella jotta ruudunjaon seuraaminen on helpompaa.

Testaa aina Zoom:n testavuus omalla tietokoneella hyvissä ajoin ennen etäkoulutusta. Jotkut työpaikat ovat estäneet Zoom:in käytön, joten joissakin tapauksissa, voi olla tarpeen osallistua omalla henkilökohtaisella tietokoneella tai lainakoneella. 

Nettitiimin Zoom-pikaohje.

Osallistuminen etäkoulutukseen verkkoselaimella

Nämä kuvakaappukset olen ottanut Chrome-selaimessa Macbook:issa. Sinulla näkymä voi olla hieman erilainen riippuen käyttämästäsi laitteesta ja verkkoselaimesta.

Klikkaa ensin osallistumislinkkiä, jonka olet saanut sähköpostiisi.

Nettitiimin Zoom-pikaohje, osallistu verkkoselaimella.

Valitse tässä näkymässä yläpuolella kummalla tavalla haluat osallistua, joko Zoom-sovelluksella (jos olet asentanut sen) tai verkkoselaimella.

Syötä osallistumislinkin mukana saamasi Passcode/salasana. Syötä myös nimesi. Huom. Jos et halua, että koko nimesi tallentuu videotallenteeseen, käytä esim. pelkkää etunimeä.

Tässä näkymässä yläpuolella klikkaa ensin "Join audio" jolloin Zoom käyttää tietokoneesi mikrofonia ja kaiutinta. Lopuksi klikkaa "Join".

Tähän näkymään yläpuolella olen merkinnyt  tärkeimmät Zoom:in napit. Oikeassa yläkulmassa olevan "View"-napin kautta hallinnoit ruudunkokoa ja näkymää. Vasemmassa alakulmassa olevan "Join Audio" tai "Mute/Unmute" -napi kautta hallinnoit ääniasetuksia.

Osallistuminen etäkoulutukseen Zoom-sovelluksella

Tämä ohje niille käyttäjille jotka ovat asentaneet Zoom-sovelluksen omalle laitteelle. Kuvakaappauksen olen ottanut Zoom-sovelluksesta Macbook:issa.

Klikkaa ensin osallistumislinkkiä, jonka olet saanut sähköpostiisi.

Nettitiimin  Zoom-pikaohje, osallistu sovelluksella.

Valitse tässä näkymässä osallistuminen  Zoom-sovelluksella. Tämä edellyttää sitä, että olet asentanut sen. Mikäli et ole, ks. ohjeet yläpuolella verkkoselaimella osallistumiseen.

Zoom-sovelluksen kautta osallistuessa alkutoimet sujuvat hieman jouhevammin.

Klikkaa "Join with computer audio" jolloin Zoom hyödyntää tietokoneesi kaiutinta ja mikrofonia.

Oikeassa yläkulmassa olevan "View"-napin kautta hallinnoit ruudunkokoa ja näkymää. Vasemmassa alakulmassa olevan "Join Audio" tai "Mute/Unmute" -napi kautta hallinnoit ääntä.

Nähdään koulutuksessa! Tervetuloa!