Yhdistysavain- ja Sporttisaitti-sivujen juoksevat kustannukset

Mikä kotisivujen ylläpidossa ja olemassaolossa maksaa?

Siinäpä yksi yleisimmistä meiltä kysytyistä kysymyksistä, joten teimme yhteenvedon sekä Yhdistysavain- että Sporttisaitti-kotisivujen vuosikustannuksista.

Kun Yhdistysavain- tai Sporttisaitti-sivusto on saatu valmiiksi, ne maksavat noin 200 euroa vuodessa. Summa koostuu seuraavista kuluista:

  • verkkotunnus (eli www-osoite), sen ylläpito ja DNS-ohjauspalvelu: 1,24 €/kk
  • Yhdistysavaimen tai Sporttisaitin Startti-versio: 15,90 €/kk.

Esimerkkilaskelma perustuu Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin hinnastoon ja Nettitiimin suositteleman palveluntarjoajan Zonerin hinnoitteluun 17.11.2016. Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin käyttäjät voivat vapaasti valita ja kilpailuttaa domain- ja sähköpostipalveluntarjoajat, joten kannattaa tarkastaa oman palveluntarjoajan hinnat. Jos et tiedä nykyistä palveluntarjoajaanne, voit tarkastaa sen näppärästi esimerkiksi who.is-sivuston avulla.

Kallis vai halpa?

Siinä missä Yhdistysavain on yhdistyksille suunnattu kotisivualusta, Sporttisaitti on tarkoitettu urheiluseuroille. Nämä kaksi lähes identtistä alustaa ovat sisartuotteita, joiden juoksevat vuosikustannukset ovat samat (tilanne kirjoitushetkellä 15.01.2017).

Kotisivualustan kuukausimaksu saattaa vaikuttaa suurelta vuosikustannukselta yhdistykselle tai urheiluseuralle. Kannattaa kuitenkin huomata, että esimerkiksi webhotellista ei koidu minkäänlaisia kustannuksia, sillä Yhdistysavaimen tai Sporttisaitin käyttämä tila sisältyy alustojen kuukausimaksuun. Asiakkaamme ovat myös vahvasti sitä mieltä, että Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin tuomat hyödyt ovat huomattavasti kustannuksia suuremmat. Näitä ovat muun muassa

  • helppokäyttöisyyden ansiosta säästetty aika
  • hyvän tietoturvan ja varmuuskopioinnin aikaansaama mielenrauha.

Yli sadan yhdistyksille ja urheiluseuroille tehdyn kotisivuprojektin kokemuksella suosittelen ehdottomasti Yhdistysavaimen tai Sporttisaitin valintaa. Koska meiltä säännöllisesti kysytään myös WordPressin käyttämistä, kokosin siihen liittyviä asioita aiemmassa kirjoituksessani.

Seuraavassa blogikirjoituksessani kerron, miksi väärä kotisivualustan valinta voi olla erittäin kallis huti varsinkin urheiluseuralle.

SoMe

Olisiko tästä artikkelista apua muille? Jaa artikkeli:

li tw ma fb

Mielipiteesi

Mitä pidit artikkelista "Yhdistysavain- ja Sporttisaitti sivujen juoksevat kustannukset" ?

Täynnä asiaa! 
100% 100% 
Syntyi uusia ideoita ja johti toimenpiteisiin 
0% 0% 
Meni täysin yli hilseen! 
0% 0% 
Aivan liian itsestäänselvää 
0% 0% 

Keskustelua ja palautetta blogiartikkelista

Ei yhtään keskustelua käynnissä.

Seuraa meitä Somessa:

SoMe
tw fb

Tilaa Nettitiimin uutiskirje

*Pakollinen tieto