Upeat WordPress-kotisivut yhdistykselle? (4.2.2015)

Kuvalähde: Nikolay Bachiyski

Kotisivualustan, eli sivuston päivitykseen käytettävän verkkotyökalun, avulla sivuston päivitys aukeaa vihdoin Matti ja Maija Meikäläiselle. Siitä tulee vaivatonta ja nopeaa.

WordPress (WP) on yksi suosituimmista kotisivualustoista maailmassa. Suosiolla on usein se sivuvaikutus – kuten tässäkin tapauksessa – että asiantuntijoita piisaa, mikä kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan pitää WP-kotisivujen hinnat kohtuullisina. Ympäriltä löytyy useita esimerkkejä kilpailevista, jopa mainostoimistojen omista alustoista, joiden osaaminen ja jatkokehitys on liian harvojen käsissä. Tämä johtaa korkeisiin hintoihin ja pitkiin toimitusaikoihin. Tällaisille alustoille harvoin käy hyvin pitkällä aikavälillä.

Avoimen ja aktiivisen kehittäjäyhteisön ansiosta WP:hen löytyy valtava valikoima ominaisuuksia ja lisäosia, kuten chatit, verkkokaupat ja blogit. Ja varmaa on, että keksitäänpä ylipäätään mitä tahansa uusia verkkohärpäkkeitä, ne tulevat hyvin pian saataville myös WP:hen.

Ulkoasupuolella WP:stä löytyy valtava määrä upeita ulkoasuteemoja, joista voi vapaasti valita sopivan ja muokata (tai teettää) siitä haluamansa näköisen ja värisen. Uusia näyttäviä ulkoasuteemoja putkahtelee koko ajan, joten trendien muuttuessa on suhteellisen pieni projekti uudistaa ulkoasu ammattilaisen johdolla. Suurin osa teemoista on responsiivisia, eli ne on suunniteltu toimimaan myös tableteissa ja älypuhelimissa. Kuka nyt muuta tänä päivänä edes haluaisi?

Ulkoasuteeman valinta voi osoittautua työlääksi, koska teemavaihtoehtoja on saatavilla niin valtava määrä. Lisäksi ihastuksen kohteena olevat teemat tulisi testata huolellisesti koodin laadun ja nopeuden suhteen. Syytä ei ole myöskään unohtaa toimivuuden testausta eri päätelaitteissa esim. älykännykät ja tabletit. Suurin osa kaupallisistakaan teemoista eivät läpäise kaikkia kriteerejä!

Harkitkaa WordPress-alustaa kotisivujenne alustaksi, mikäli seuraavat kriteerit täyttyvät:

  1. Teillä on sopivat päivittäjät talossa. Mielellään vähintään 2–3 sitoutunutta henkilöä, joilla on keskinkertaista paremmat tietotekniset valmiudet.
  2. Huolehditte tietoturvasta. Sitoutuneiden käyttäjien tehtävänä on seurata aktiivisesti WordPressin uutisia ja asentaa tarvittaessa välittömästi uusimmat tarpeelliset alusta- ja lisäosapäivitykset (joissa on usein korjattu haavoittuvuuksia). Aina on tietysti mahdollista myös ulkoistaa päivitys ja ylläpito. Tämä on varteenotettava vaihtoehto, jos sivustoa ei päivitetä kovin aktiivisesti, esimerkiksi harvemmin kuin kerran viikossa.
  3. Teillä on rutkasti omaa osaamista tai budjettia. Useimmilla asiakkailla ei ole omaa alan ammattilaista, joka voisi toteuttaa sivustoprojektin. Ulkopuolisen ammattilaisen tekemänä laadukkaiden WordPress-sivustoprojektien hinnat ovat tyypillisesti 2 000 eurosta ylöspäin (alv 0 %).

Useimmiten nämä kriteerit ovat muodostuneet liian suureksi kynnykseksi pienyhdistysasiakkaillemme. But never say never! Mikäli yllä olevat seikat eivät muodosta ongelmaa juuri teidän yhdistyksellenne, kannattaa harkita vakavasti WordPressiä kotisivujen alustaksi.

Täydellistä kotisivualustaa ei ole, eikä tule. Tarvitsetteko apua yhdistyksenne kotisivualustan valinnassa? Väärä valinta tulee helposti kalliiksi. Antakaa meidän auttaa valinnassa.

PS. Jos yhdistyksenne käyttää kotisivujen päivitykseen tai jäsenrekisterinhallintaan Yhdistysavainta tai Sporttisaittia, tiedoksi, että järjestämme noihin liittyviä päivittäjäkoulutuksia. Ilmoittaudu koulutuksiimme tästä.

 

SoMe

Olisiko tästä artikkelista apua muille? Jaa artikkeli:

li tw ma fb

Mielipiteesi

Mitä pidit artikkelista "Upeat WordPress-kotisivut yhdistykselle?" ?

Täynnä asiaa! 
75% 75% 
Syntyi uusia ideoita ja johti toimenpiteisiin 
25% 25% 
Meni täysin yli hilseen! 
0% 0% 
Aivan liian itsestäänselvää 
0% 0% 

Keskustelua ja palautetta blogiartikkelista

Ei yhtään keskustelua käynnissä.

Seuraa meitä Somessa:

SoMe
tw fb

Tilaa Nettitiimin uutiskirje

*Pakollinen tieto