Näin vältät viivästykset kotisivuprojektissa

Kuvalähde: Canva

Onko yhdistyksenne kotisivu-uudistus viivästynyt? Kurkataas ensin konepellin alle. Omien kokemuksiemme mukaan kolme tyypillisintä syytä yhdistyksen kotisivuprojektin viivästymiseen ovat:

  1. Tekijöiden ajan- osaamisen- tai mielenkiinnon puute.
  2. Päättäjien väliset näkemyserot kotisivuprojektissa.
  3. Pitkät katkokset kotisivu-uudistukseen liittyvässä viestinnässä

Ei ehdi, ei nappaa, ei osaa? Keskity omaan ydintekemiseen kotisivujen kanssa näpräämisen sijasta. Mikäli yhdistyksen budjetti antaa myöten, vapauttaa kotisivuprojektin ostaminen ulkopuolelta arvokasta aikaa yhdistyksen ydintoiminnalle.

Valitse aidosti helppokäyttöinen kotisivualusta ja kouluta siihen vähintään kaksi mahdollisimman innostunutta päivittäjää. Uuden oppiminen motivio kunhan se ei mene yli hilseen! Helppokäyttöinen kotisivualusta antaa onnistumisen elämyksiä uusille päivittäjille. Jaa päivitysvastuuta ja vuorottele esim. loma-aikoina.

Aikatauluta, priorisoi ja supista. Mikä on oikeasti se minimi mitä kotisivuille tulee olla ja koska? Mikä on kotisivujen tarkoitus? Karsi kaikki turha pois. Yksinkertainen on kaunista.

Näkemyseroja? Ei löydy yhteistä ratkaisua? Joskus kotisivu-uudistukseen osallistuvan joukkueen yhteinen näkemys ei meinaa sitten millään syntyä ilman omaa Minna Hellettä tai Lauri Lylyä, jota harvoilta löytyy. Ensinnäkin jollakin tulee olla se ns. nuija ja sen ei aina tarvitse olla puheenjohtaja. Moni hyvä puheenjohtaja delegoikin kotsivuprojektin esim. sihteerille jolla on ns. nuija kotisivuprojektissa. Sihteeri kuuntelee ja tekee päätökset. Häneltä vaaditaan asennetta, koska aina riittää kitisijöitä. Kaikkia ei voi miellyttää.

Kotisivu-uudistusta pohtivan työryhmän ensimmäinen tehtävä on miettiä mitkä ovat kotisivujen tavoitteet ja kenelle ne ovat tarkoitettu. Etusivulle ei kannata laittaa mitään mikä ei liity kotisivujen tavoitteisiin. Hyvä suunnittelu auttaa kaventamaan ratkaisuvaihtoehtojen määrää.

Projekti matelee? Tyypillisesti kotisivuprojektia edistetään etäprojektina ja viestintä tapahtuu sähköpostilla. Tämä on hidasta ja kankeaa. Jokainen pienikin katkos viestinnässä veeeenyttäää aikataulua. Oletko huomannut? Me olemme ratkaisseet tämän asiakkaidemme puolesta ja ratkaisu toimii kuin junan vessa. Pidä oma kotisivuworkshop jota ei pidetä kunnes jokainen on varmasti valmistautunut. Workshopin aikana jokainen sulkee kännykät, Facebookit ja läppärit. Keskity yhteen asiaan kerralla.

Jokainen yhdistys on erilainen ja sillä on oma persoona. Useimmiten yhdistysläisten aika on kortilla ja vapaaehtoiset tunnetusti kiven alla. Joku viisas sanoi joskus, että aikaa riittää aina ja kiire ei ole ikinä, jos vain aihe on riittävän tärkeä ja mielenkiintoinen. Tehkää teidän yhdistyksestä niin herkullinen paketti, että jäsenyydestä ei voi kieltäytyä. "Ajatelkaa isosti ja positiivisesti.", totesi myös Esko Valtaoja (HervantaWorks 12.2.2016).

Mitkä ovat olleet teidän omat kokemukset ja haasteet liittyen kotisivuprojekteihin?

PS. Jos yhdistyksenne käyttää kotisivujen päivitykseen tai jäsenrekisterinhallintaan Yhdistysavainta tai Sporttisaittia, tiedoksi, että järjestämme noihin liittyviä päivittäjäkoulutuksia. Ilmoittaudu koulutuksiimme tästä.

 

SoMe

Olisiko tästä artikkelista apua muille? Jaa artikkeli:

li tw ma fb

Mielipiteesi

Mitä pidit artikkelista "Näin vältät viivästykset kotisivuprojektissa" ?

Täynnä asiaa! 
100% 100% 
Syntyi uusia ideoita ja johti toimenpiteisiin 
0% 0% 
Meni täysin yli hilseen! 
0% 0% 
Aivan liian itsestäänselvää 
0% 0% 

Keskustelua ja palautetta blogiartikkelista

Ei yhtään keskustelua käynnissä.

Seuraa meitä Somessa:

SoMe
tw fb

Tilaa Nettitiimin uutiskirje

*Pakollinen tieto