Kuinka tehdä oma blogi Yhdistysavaimeen/Sporttisaittiin

Kuvalähde: Alamodestuff

Kuvalähde: Alamodestuff

Tämä on tekninen artikkeli, joka on tarkoitettu niille yhdistysten ja urheiluseurojen kotisivujen päivittäjille, joilla on käytössä Yhdistysavain- tai Sporttisaitti-julkaisujärjestelmä.

Ensin hieman taustaa. Kuten monet tietävät, Yhdistysavaimessa ja Sporttisaitissa oli ennen muinoin blogi, josta kuitenkin päätettiin luopua. Voin tietysti vain spekuloida mahdollisia syitä. Yksi mahdollinen syy lienee Avoinen (Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin tekijän) päätös keskittyä ydintoimintaansa, johon kuuluu peruskotisivujen tarjoaminen asiakkaille, ei blogien tai verkkokaupan. Netti on täynnä erilaisia blogialustoja, verkkokauppoja ja muita kilkkeitä, jotka pystymme saumattomasti kytkemään kotisivuihin vähintään hyperlinkkien avulla.

Mikä sitten on blogi? Oman määrittelyni mukaan se on tietylle kohderyhmälle kirjoitettu sarja hyödyllisiä ja älykkäitä nettiartikkeleita, joihin liittyy keskustelua. Kuten mikä tahansa nettiartikkeli, blogi koostuu tekstistä, kuvista ja tänä päivänä myös videoista. Siihen kuuluu hyvin oleellisena osana interaktiivisuus, eli mahdollisuus keskustella, kommentoida ja jakaa tietoa. Tarkempi blogin määritelmä löytyy Wikipediasta.

Hyvä uutinen Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin omistajille on, että niissä on jo valmiina kaikki blogin perustamiseen tarvittavat rakennuspalikat: teksti- ja kuvaosiot, medialeikkeet (videot), pikakyselyt ja keskustelupalsta. Näistä jälkimmäisiä voi luoda jokaiselle artikkelille erikseen. Ainoa paikka, missä ripaus teknistä osaamista on paikoillaan, on sosiaalisen median jakolinkkien tekeminen. Tämäkään ei vaadi varsinaista koodaamista, mutta kylläkin hieman nippelitietoa. Mallina Yhdistysavain- tai Sporttisaitti-blogista voitte halutessanne käyttää juuri tätä blogia, jota juuri nyt luet!

Kuvailemani blogi ei ole missään määrin täydellinen, mutta se ajaa asiansa useimmille. Yhdistys säästä aikaa, koska sen ei tarvitse välttämättä perustaa blogia erilliselle alustalle ja opetella sen käyttöä.

Minulta on kysytty, että miksi perustaa blogi, kun olemassa on jo esimerkiksi Facebook, jossa voi tehdä samoja juttuja. Tässä muutama oleellinen ero:

  1. Blogissa kirjoitukset pysyvät kauemmin näkyvillä.
  2. Blogiin sopivat paremmin pitkät keskustelut.
  3. Blogiin on helpompi linkittää muista sosiaalisen median kanavista.

Näkisin asian niin, että blogilla on parempi mahdollisuus menestyä jos kirjoituksiin linkataan Facebookista.

Mikäli oman Yhdistysavain- tai Sporttisaitti-blogin perustaminen kiinnostaa, mutta tämä artikkeli meni yli hilseen, ota yhteyttä, niin pystytämme blogin puolestasi (pienestä maksusta).

Myös koulutuksissamme käymme läpi blogin rakentamiseen tarvittavien sisältöelementtien lisäyksen sivustolle. Ilmoittaudu yhdistyksien kotisivujen päivittäjille tarkoitettuun koulutukseemme tästä.

 

SoMe

Olisiko tästä artikkelista apua muille? Jaa artikkeli:

li tw ma fb

Mielipiteesi

Mitä pidit artikkelista "Kuinka tehdä oma blogi Yhdistysavaimeen tai Sporttisaittiin"?

Täynnä asiaa! 
0% 0% 
Syntyi uusia ideoita ja johti toimenpiteisiin 
100% 100% 
Meni täysin yli hilseen! 
0% 0% 
Aivan liian itsestäänselvää 
0% 0% 

Keskustelua ja palautetta blogiartikkelista

Ei yhtään keskustelua käynnissä.

Seuraa meitä Somessa:

SoMe
tw fb

Tilaa Nettitiimin uutiskirje

*Pakollinen tieto